NEW AGE
KRITIKER
vingar.se
http://newage.vingar.se/kritiker.htm
Per-Unos & Jennys hemsida
SENAST UPPDATERAT 2009-12-05

 

KRITIKERNA,
som likt strutsen sticker huvudet i sanden när något inte passar, 
vill inte se, vill inte försöka prova, vill inte veta...
Det som inte syns finns inte.

"Vår tids största mysterium är det oförklarliga.
Det är källan till all sann vetenskap."

Sagt av Albert Einstein

Positiv, konstruktiv kritik är välkommet. Många av oss som sysslar med slagruta osv håller kontakt med varandra för att försöka dubbelkolla idéer och andras resultat. Många av oss har även akademiska titlar eller är erkända uppfinnare vid våra största företag osv osv. En del anser att man är mera trovärdig om man har en titel framför namnet, men som synes av nedanstående grabbar är det inget som visar att man nyfiket och förutsättningslöst försöker förstå något utanför sina egna snäva ramar. 

Bara för att något inte är vetenskapligt undersökt och förklarat så betyder det INTE att det är hjärnspöken och bluff! Jag kan förstå att det finns stora ekonomiska intressen från aktieägare, tillverkare, försäljare osv, som är väldigt rädda för att slagrutefolk skulle ha rätt, t ex skadeståndsrisker, vad händer moraliskt när de sagt att allt är ofarligt? 

Tänk om människan reagerar negativt på elstrålning? Vad händer med till lågenergilampor, lysrör, halogenlampor, transformatorer, datorer osv...

Tänk om människan inte tål mobiltelefonerna och den ökade radiostrålningen av höga frekvenser? Vad händer med Ericsson, Nokia osv och alla kommuner som glatt låter det komma upp antenner överallt nära bostadsområdena. 
 
Tänk om människan inte tål all jordstrålning, speciellt i kombination med el? Vad händer då med de som bestämmer att man får bygga hus på vattenådror och sprickzoner? Blir byggaren som byggt höghus med sovrummets enda möjliga sovplats på starkt currykors skadeståndsskyldig?

Hittills stöttar alla varandra, den kände Lunda-professorn David Ingvar som var hjärn- och nerv-specialist uttalade sig vitt och brett och mycket bestämt med kraft av sin titel att de elöverkänsliga hade helt fel: Så svaga elfält kunde absolut inte påverka människor! Numera vet vi bättre, men David Ingvars ursäkt kom endast till ett gäng kollegor för att (?) dessa inte skulle göra bort sig? 

Kritiska resurser på nätet, från folk som tycker utan att ha det minsta intresse för att själva försöka sätta sig in och prova. Strutspolitik = när man blundar och har huvudet i sanden, då kan man ju inte se det osynliga, det finns inte och kan inte påverka oss. 

Föreningen bakom heter "Vetenskap och Folkbildning", deras tidning heter "Folkvett". De utnämner årligen "Årets Folkbildare", dvs någon de råkar gilla och "Årets Förvillare", dvs någon banbrytare som i sin forskande nyfikenhet törs gå utanför de snäva vetenskapliga gränserna, sådant går ju inte för sig. 

Detta är hämtat från KTH´s (Kungliga Tekniska Högskolan) hemsida, där man alltså officiellt trycker ner bl. a. symtom många sjuka lider av, egentligen lite ruskigt fast många skrattar åt det. De som är amalgamsjuka, elallergiker, sovit på currykors och fått cancer, de som blivit läkta av healing eller chiropraktik, osv - ja de döms generellt ut liksom utövarna:  www.f.kth.se/~f97-jje/humbug/links/ 
Pseudovetenskapliga svenskspråkiga resurser på nätet i urval av Jesper Jerkert, en "hat"-lista där jag är dubbelt i topp: www.f.kth.se/~f97-jje/humbug/pseudo/  

TV-programmet NOVA & Dan Mattsson:
Läs hur det kan gå till i TV! 
Tycker du att TV´s sätt att sprida desinformation om t. ex.  jordstrålning är ok? 
Eller är det synnerligen fult och oseriöst? 

home.swipnet.se/~w-33505/ 
Religionsskeptisk sajt:  www.absolutetruth.net/religion/index.html 
Humanisterna, dvs ateister och agnostiker:  www.humanisterna.org
Danskt kritiskt forum:  www.skeptica.dk
Ännu fler NewAge-länkar och mycket, mycket mer hittar du här

 

NewAge-undersidor:
bra och informativa hemsidor
kurser
religioner, frimurare etc
se det osynliga
tidigare liv
tidningar
handla
mässor
tarot
medier
föreningar
kritiker

 

Bakåt Uppåt